Oblékejte se podle tvaru postavy – tvar H

Oblékejte se podle tvaru postavy – tvar H


Štítky: , , , , ,

Sponzorované odkazy:



Ženy s typem postavy ve tvaru H mají zhruba stejné proporce těla v horní a spodní části, nemají zřetelnou linii pasu, takže tuk se na těle ukládá rovnoměrně. Hlavním cílem bude vytvořit linii křivek, takže budete potřebovat pásky, nabírané sukně a upnutí vršky.

Tvar postavy podle vzorce:

Zda máte chlapecký typ postavy, tedy postavu ve tvaru H, zjistíte podle jednoduchého vzorce WHR. Vzorec vyhodnotí vztah mezi pasem a boky a jejich vzájemný poměr ukáže způsob ukládání tuku. Pokud je vyrovnaný, jedná se o tvar postavy H a výsledek je v rozmezí 0,75 až 0,80.

WHR = obvod pasu / obvod boků

Například:

Obvod pasu je 65 cm a obvod boků 87 cm

67/87=0,77 – vyrovnaná postava

Co postavě lichotí

Šaty Peplum

Šaty Peplum

Zavinovací šaty

Zavinovací šaty                                                                                                    Zara

Ideální jsou topy s volánky, spadlé rukávy, například topy trapézového střihu s výrazným profilem ramen. Zajímavě působí rovněž asymetrické střihy a topy odhalující jedno rameno, dále také jednoduchý živůtek nebo transparentní top s projmutím v pase.

Saka by měla být opět vypasovaná, aby tvarovala postavu. Bundy jsou nejlepší krátké a kabáty by měly mít vždy pásek pro zúžení v pase.

Sukně mohou přidávat objem sklady, plisováním, květinovými vzory a kalhoty jsou nejlepší ke kotníkům, mrkváče, boyfriend jeans nebo capri.  Co se šatů týče, nejlepší službu zajistí šaty zavinovací a peplum. Šikmý střih a jemné řasení vždy dodá ženský vzhled a přepásání vytvoří dojem sexy siluety.

Čemu se vyhněte

Volné šaty

Volné šaty                                                                                                             Zara

Samozřejmě, že nejhorší variantou jsou jakékoliv pytlovité volné střihy bez zvýraznění pasu. Tubové a pouzdrové šaty v jedné barvě, protože barvy jsou ve vašem případě velmi důležité pro tvorbu vizuální předělů.

Nedoporučují se ani rovné nebo lehce rozšířené kalhoty, vertikální pruhy ani dvouřadové kabáty nebo halenky s knoflíky. Nepřerušené čáry bez kontur vytváří chlapecký tvar postavy a to ve vašem případě není třeba.

Autor: Karolína Arnoštová