uvodni

Velvet crush – sametové oblečení pro rok 2016


Štítky: , , ,

Sponzorované odkazy:



Léto už je skoro u konce a je nejvyšší čas představit podzimní módní trendy. Jedním z hřejivých trendů je královský samet, který je měkký a příjemný na pohlazení. Hodí se do chladných a pošmourných dnů, protože je v něm hezky teplo a mazlivo.

Samozřejmě, že nosit sametové věci není nic jednoduchého, ale garantuji vám, že po přečtení tohoto článku budete skoro odborníky.

Co to je samet

Samet je jedinečná a nezaměnitelná tkanina s hustým krátkým vlasem a měňavým efektem. Nejčasněji se vyrábí s příměsí elastanu, aby látka pružila a krásně se přizpůsobila křivkám těla. Pro svůj luxusní vzhled se dříve nejvíce využíval pro večerní příležitosti, dnes své uplatnění našel také v denním nošení.

Co zvolit ze sametu

Sametové kalhoty

Sametové kalhoty

Dříve se nosily jen sametové šaty nebo sametové sukně. V nadcházející sezóně bude mít ale širší výběr, do šatníku si můžete pořídit třeba i kalhoty nebo kabátek. Stejně tak ale i šaty dostaly novou modernější tvář, takže se jim nevyhýbejte a kupte si nějaký opravdu zajímavě trendy kousek ve stylovém provedení.

Dokonce i obyčejné tričko se díky sametu promění v neobyčejné. A co teprve sametové kalhoty úzkého střihu. Zdůrazňuji, úzkého střihu, abychom se nevrátili o několik let zpět do minulosti.

S čím kombinovat:

Samet

samet a denim

samet a denim

Samet kombinujte s látkami jemných textur. Večer ho kombinujte s hedvábím nebo saténem a během dne s bavlnou nebo denimem. Nebojte se vyzkoušet i jiné barevné provedení, než jen černé. Jistě si najdete zalíbení v tmavě modré nebo burgundské.

Sametový blejzr

Sametová bunda

Sametová bunda

K sametovému blejzru se hodí hedvábná blůzka a džíny s Mary Jane botami.

Sametové šaty

Sametové šaty

Sametové šaty

Sametové šaty je možné nosit na několik způsobů. Letos s nimi nejvíce ohromíte v kombinace s černými silonkami nebo podkolenkami a kloboukem.

Sametovou sukni

Svetr (samet a pletenina)

Svetr (samet a pletenina)

Kombinace sametové sukně a do ní zastrkaného svetru mě naprosto ohromila. Co nejdříve se musím po nějaké sametové sukni poohlédnout, abych byla na zimu připravená.

A jak jste na tom vy? Patříte mezi příznivce nebo odpůrce sametu?

Zdroj: http://www.zara.com/cz/